Lilla Häbret

-hantverk i lantlig stil

Butiken Lilla Häbret

/glaslyktor.jpgLilla Häbret är gårdens forna "skafferi". Här förvarade man förr i tiden vetet och rågen, det salta och torkade köttet och fisken från sjön. Än idag kan man hitta sädeskorn på hyllor och golvlister, som en påminnelse om en svunnen tid...

 

Och som ett skafferi kan det väl än idag beskrivas, det lilla "häbret". Här finner du livets godsaker, gestaltade till föremål av närmare trettio hängivna hantverkare och tillverkare. Här erbjuds heminredning och presenter i lantlig stil med en modern känsla men också äppelmust från dalen, lokal honung, galltvål, linolja och linoljesåpa, linoljefärg och Falu Rödfärg. Hantverksprodukterna är så långt det är möjligt handgjorda och tillverkningen är småskalig och nära. Många av de produkterna hittar du bara här, och när du håller föremålet i din hand kan du nästan se händerna som format och känna skaparlusten som inspirerat.

 

 

 Här nedan kan du se ett urval av butikens produkter och en förteckning över hantverkarna och leverantörerna i Lilla Häbret.

             

                         Produktgalleri 

lantliga-kuddar.jpg      

                        Hantverkare

hantverkare.jpg            

    

 Följ Lilla Häbret på Facebook

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)